Despre DZRo

open eyes

Acest blog incearca sa ofere informatii credibile si relevante privind diverse aspecte ale fenomenelor Psi. Din pacate, in Romania se trateaza superficial acest subiect de catre media, fie inclinand balanta in directia horror fie transformand totul intr-o bascalie ce rediculizeaza subiectul in ochii publicului larg. Pe de alta parte, armata si serviciile secrete invaluie orice discutie ref. Psi intr-o secretomanie ce acopera deseori o adanca ignoranta. Suntem in secolul 21 si, peste cateva decenii, arsenalul Psi va avea o relevanta similara arsenalului nuclear dpdv strategic. Romania nu se afla in primul pluton al tarilor cu un puternic program Psi: SUA, Rusia, China, India, etc.

http://www.biomindsuperpowers.com/Pages/9-ChinaPsychics.html

Cei care au iluzii ca suntem printre “cei mai cei” vor avea dezamagiri pe masura. Deja apele au inceput sa se separe iar tarile cu avantaje tehnologice semnificative vor beneficia in plus de posibilitatea telepatiei sintetice, a utilizarii dispozitivelor tip Virtual Reality pt. pregatirea unui numar mare de agenti, etc. Romania nu are o strategie de securitate nationala adusa la zi (dupa cum se cunoaste public), asa ca este improbabil sa aiba o strategie inchegata ref. apararea neconventionala prin mijloace Psi. Se spune ca “nu avem bani”, insa programul american de Remote Viewing a costat cca. 1 milion USD/an, in conditiile in care in acea perioada nu erau puse la punct detalii ref. metodologie, etc. Statele cu o populatie de peste 50 mil. cetateni au la dispozitie o baza umana numeroasa si pot identifica mai usor persoane inzestrate cu abilitati Psi pronuntate. Sansa tarilor relativ mici si cu resurse financiare insuficiente, tari intre care se numara si Romania, este de a aborda o strategie ce include popularizarea diverselor tehnici care, practicate persistent de cat mai multe persoane interesate, duc la manifestarea unor abilitati Psi la un nivel mediu, superior sau exceptional. Aceste tehnici exista, nu trebuie inventate din nou ci doar aplicate cu incredere si consecventa. Bineinteles, ele trebuie integrate intr-o viziune de ansamblu a lumii si vietii, viziune in care spiritualul este esential.

Abilitatile Psi sunt asemenea inteligentei. Toata lumea este inzestrata cu inteligenta intr-o oarecare masura, isi poate imbunatatii semnificativ performanta prin efort insa doar o minoritate este dotata exceptional in mod nativ.

In prezent, in Romania (dar si in alte tari) are loc o irosire uriasa de potential uman (mai ales de abilitati psi), irosire evidenta daca cineva isi pune intrebarea: cum ar fi daca la scoala ar merge doar o parte din copiii supradotati si niciun copil mediocru ca nivel de inteligenta? Cum ar arata societatea intr-un astfel de scenariu? Este plauzibil sa afirmam ca multi cetateni ar putea sa duca o viata mai buna prin cultivarea abilitatilor psi, ar putea sa-si aleaga o cariera adecvata, etc. Cu totii pierdem prin absenta aplicatiilor civile ce utilizeaza abilitati Psi (gasirea persoanelor disparute, medicina energetica, etc.).

Abilitatile Psi ne arata ca suntem conectati cu semenii si cu Universul; ele ne pot stimula starea de bine interioara, autocunoasterea si relationarea empatica cu ceea/cei ce ne inconjoara. Problema cea mai importanta nu este invatarea unei tehnici anume ci pregatirea interioara prealabila, transformarea identitara (care poate sa necesite luni ori ani) caci fara un pamant pregatit pt. insamantare este dificil sa ai o recolta buna. De aceea, efortul depus in vederea manifestarii unor abilitati Psi deschide calea unui progres spiritual autentic, marcat de experiente transpersonale ce va vor schimba pentru totdeauna perspectiva asupra vietii.

Stimati vizitatori ai acestui blog,
Daca va simtiti atrasi de universul Psi nu va limitati la a visa “cu ochii deschisi” ref. acest subiect (in ciuda criticilor celor din jur, sa nu uitati totusi ca “fantasy proneness” este o calitate, nu un defect).

Orizontul dvs. intelectual si emotional se va extinde semnificativ daca studiati cartile & articolele recomandate (accesibile prin internet / librarii / biblioteci). Va veti puteti forma o imagine rezonabila si realista asupra abilitatilor psi iar acei dintre dvs. care se simt pregatiti pentru o alta intelegere a lumii vor putea incepe sa se antreneze cu perseverenta in directia dorita. Va recomand triada: subconstient (Joseph Murphy) – vis lucid (Robert Waggoner) – respiratie holotropica (Stanislav Grof) inainte de a va indrepta (daca doriti) spre remote viewing (Joseph McMoneagle).

P.S. Exista o literatura academica pt cei interesati de stiinta (psihologia transpersonala si antropologia constiintei prezinta informatii utile cititorilor mai putin interesati de studiile statistice din revistele internationale de parapsihologie).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close